Fragmenten

Fragmenten uit het boek ‘Ik ben mijn dochter kwijt’
‘Op zoek naar Ysabelle’

Het boek ‘Op zoek naar Ysabelle’ is een boek over rouwverwerking. Het wordt geïllustreerd met fragmenten van Gerard van Jaarsveld, wiens dochter jaren terug om het leven kwam door een verkeersongeluk. In het boek worden zijn gevoelens en zijn zoektocht naar zijn dochter duidelijk. Hij startte na haar verlies met de oprichting van Stichting Zereen.
“Mijn verdriet is een verlengstuk van mijn schuldgevoel dat ik er niet was om Ysa te verbieden om in de auto te stappen. Hoe zou zij zich gevoeld hebben dat ik er niet was op het moment dat zij zich realiseerde dat ze er niet meer was.” (interview met Ysabelle’s vader, Gerard)

“Het verlies van je kind laat een enorm gat achter. Een gat dat nooit meer opgevuld kan worden.” (interview met Ysabelle’s moeder, Petra)

“Ik voelde de behoefte om ’s nacht naast haar te slapen, zodat ze niet alleen zou zijn. Maar dat heb ik uiteindelijk niet gevraagd, want ik dacht dat het raar zou zijn.” (interview met Ysabelle’s zus, Daphne, over de opbaring)

“Ze lag daar zo stil. Zo stil had ik haar nog nooit gezien. Ik verwachtte dat ze ieder moment op kon staan. (interview met Ysabelle’s oma, over de opbaring)

“Het verlies van een kind is ontzettend heftig. Misschien wel één van de ergste dingen die je kunt mee maken.” (interview met psycholoog Ronald Geelen)

“Het (loopmeditatie, red.) leert je gelijkmoedig naar de verschijnselen te kijken. Dat draagt bij aan mentale flexibiliteit, behulpzaam bij de rouwverwerking. (interview met boeddhist Henk Barendregt)

“Dood is geen kwestie van een plekje geven. Dat klopt niet… Sterven is leven op een ander trillingsniveau.” (interview met ayurvedisch deskundige Marlies Stoot)